Лектори

Арх. Здравко Здравков Главен архитект, Столична община

Арх. Здравко Здравков Арх. Здравко Здравков е роден в Плевен през 1972 г. Завършва УАСГ, специалност „Архитектура” през 1997 г. Дипломира се с проект за търговски център, за който получава награда от Камарата на архитектите. С опит в администрацията, бил е началник на сектор „Градоустройство&rdqu..

повече

ДОНЧО БАРБАЛОВ ЗАМЕСТНИК-КМЕТ ПО НАПРАВЛЕНИЕ "ФИНАНСИ И СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ" И "ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНИ КОМУНИКАЦИИ", СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ДОНЧО БАРБАЛОВ През  1992 г. завършва Техническия университет в София като магистър инженер. В периода 2004 - 2006 г. се обучава в City University in Seattle –Washington и завършва магистърска степен по бизнес администрация. През 2018 г. завършва специалност „Обществено здраве и здравен мен..

повече

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. СТОЯН БРАТОЕВ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, МЕТРОПОЛИТЕН

ПРОФ. Д-Р ИНЖ. СТОЯН БРАТОЕВ Проф. д-р инж. Стоян Братоев е Изпълнителен директор на „Метрополитен” ЕАД (Софийско метро) от 1999 г. Генерален директор на Общинска фирма „Метрополитен” от 1992 г до 1999 г. От 1998 г. ръководи изграждането и въвеждането в експлоатация на Линия 1 и Линия 2 на метрото в С..

повече

Инж. Светослав Пехливанов Ръководител "Строителство", "Геострой"

Инж. Светослав Пехливанов Трудовият ми опит започва като проектант в "Металургпроект". Няколко години по-късно имах възможността да работя на обекти в Москва, като старши експерт в ПТО, към "Главболгарстрой". За трудовата ми практика, за мен, най- поучителни бяха 5-те години работа като ръководител стр..

повече

Цветан Колев транспортно планиране в Софпроект - ОГП

Цветан Колев Цветан е транспортен инженер. Завършва двуезичната програма на УАСГ и Техническия университет  във Виена през 2016г. Във Виена изучава инфраструктурно планиране и мениджмънт, а за дипломна работа се насочва към градските теми, и по-конкретно велосипедното движение. От 2014 г. е активен в тем..

повече

Васил Такев Сегментен мениджър индустрия и канали за дистрибуция, ABB Bulgaria

Васил Такев Васил има над 20 години опит в продажбите и управлението на търговски и инженерингови екипи в разнообразни пазарни сегменти. Той е отговорен и управлаява партньорската мрежа в страната и по-специално в развиващите се пазари. Г-н Такев има задълбочени познания в развитието на инфраструктура за зар..

повече

Арх. Весела Вълчева Мак-Гий Менажиращ партньор, Трипъл Грийн Билдинг Груп - България

Арх. Весела Вълчева Мак-Гий Весела Вълтчева Мак-Гий има дългогодишен опит в устойчивото развитие както на теория така и в практиката. С над 10 години опит в устойчивото развитие, Весела има практически опит с инструменти за оценяване на устойчивостта и рамкиране в сектора на строителството и развитието, така и задълбочени т..

повече

Ива Петкова Директор дирекция във Фонд за устойчиво градско развитие

Ива Петкова Ива Петкова разполага с над 10 годишен опит в оценката и мониторинга на проекти, финансирани от Европейския съюз. От 2011 г., тя е тясно ангажирана с изпълнението на финансовия инструмент за градско развитие на София по инициативата JESSICA, а от 2018 г. и с новите фондове за градско развитие за ..

повече

Калоян Крумов Изпълнителен директор на Инфосистемс Интернешънъл ЕАД

Калоян Крумов Повече от 12 години  управлява компанията, която създава възможности за по-добър свят с помощта на smart технологии и решения за съвременна градска среда. Роден във Видин. Завършил Технически Университет в София през 2004. Обикновен човек, който вярва в превръщането на необикновените идеи в ..

повече

Арх. Ивайло Петков 10 Архитекти

Арх. Ивайло Петков Ивайло Петков, завършва УАСГ София, през 1996г. Основател на архитектурно бюро ДЕСЕТ АМ, през 2001г. От 2001г. е докторант в УАСГ архитектурен факултет, катедра Градоустройство, с докторска теза: Урбанистични симулации. От 2004г. е редовен асистент в УАСГ, архитектурен факултет, катедра Общ..

повече

Инж. Теодор Петков кмет на район „Витоша“, СО

Инж. Теодор Петков Роден e на 23.02.1975 в София. Завършил е в ХТМУ- София - специалностите информационни и управляващи технологии и индустриален мениджмънт. Работил е в Метростой ЕАД и в БСК – Център – ЕАД. Председател е на общинския съвет на СДС - район Слатина и e член на Националния съвет на СДС. ..

повече

Арх. Цветан Петров УПРАВИТЕЛ, ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ

Арх. Цветан Петров Архитект Цветан Петров се дипломира в архитектурния факултет на УАСГ през 2007 г. Специализира в L’ecole National Superieure d’architecture de Bretagne в Рен, Франция. В самостоятелната си проектантска практика работи по обществени и жилищни сгради, логистични центрове, административн..

повече

Атанас Гаров основател и Управляващ Партньор на Garitage Investment Management

Атанас Гаров Атанас Гаров е основател и Управляващ Партньор на Гаритидж Инвестмънт Мениджмънт ЕООД. В портфолиото на компанията се включват проекти като жилищни комплекси от затворен тип, бизнес паркове, търговски площи, образователни и спортни центрове. София Парк Вилас е жилищен комплекс от висок к..

повече

Петър Дяков Търговски директор, Arco Vara AS/Botanica Lozen

Петър Дяков Петър Дяков е новият търговски директор за българския пазар на естонската инвестиционна компания Arco Vara AS. Той ще отговаря за успешната реализация на проектите на компанията в България, а фокусът ще е към най-новия й и иновативен комплекс – "Ботаника Лозен". Петър Дяков пр..

повече

Калоян Карамитов координатор „Устройствено планиране, градска среда и транспорт”, Визия за София

Калоян Карамитов Калоян Карамитов завършва магистратура по Урбанизъм в УАСГ през 2016 година. Разработва своята дипломна работа за пешеходната достъпност на София в Техническия университет на Виена. Последните две години работи по общи устройствени планове на общини, стратегически документи (Целенасочена инвестиц..

повече

Арх. Жоржета Рафаилова главен експерт, Софпроект - ОГП

Арх. Жоржета Рафаилова Жоржета е архитект. Дипломира се във ВИАС (УАСГ) през 1984г. и работи в ОП „Софпроект – ОГП“ от създаването на предприятието през 1998г. Има над 34 години опит в областта на пространственото планиране. Ключов експерт е при изработване на ОУП на Столична община, одобрен през ..

повече

Камен Кръстев Изпълнителен Директор, Градът Медиа Груп България

Камен Кръстев От 2008г. Камен Кръстев се занимава със стратегическото управление на голяма бизнес-към-бизнес (B2B) медийна група, съсредотчена върху мащабни проекти, свързани с недвижими имоти и инфраструктура  в България и на Балканите – Градът Медиа Груп, основана през 1997. Портфолиото на гру..

повече

Любомир Дреков кмет на СО-район „Лозенец“

Любомир Дреков Любомир Дреков е кмет на СО-район „Лозенец“. През 2011 г. се отказва от мястото си на общински съветник и бива избран от Столичния общински съвет за най- младия районен кмет в столицата. През 2015 г. печели местните избори и става първия преизбран за втори мандат кмет на „Лозене..

повече

Адина Уелш Изпълнителен директор на Raiffeisen Property Management. Bulgaria

Адина Уелш Адина Уелш е Изпълнителен директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт България. От 2002 г. тя ръководи асет мениджмънта на проектите на компанията (комплекс „Бизнес парк Експо 2000“ и офис-сградата на ул. Гогол 18). От 2010г. тя е също и изпълнителен директор на Мол Варна. Адина е..

повече

ПЕТКО ЛОЗАНОВ МЕНИДЖЪР ПРОЕКТЕН МЕНИДЖМЪНТ

ПЕТКО ЛОЗАНОВ Преди да се присъедини към екипа на C&W Forton, Петко Лозанов работи по реализацията на някои най-значимите проекти в София, сред които Infinity Tower – 22 000 кв.м клас ААА офиси, Tower B, част от Bulgaria Mall, близо 18 000 кв.м клас ААА офиси, Bulgaria Mall – ритейл и офис прое..

повече

Инж. Тодор Тодоров Старши експерт в Трансконсулт-22, Лектор в транспортния факултет към УАСГ (Университет за строителство и геодеззия)

Инж. Тодор Тодоров Образование:  Магистър - Строителен инженер „Транспортно строителство”  Университет за архитектура, строителство и геодезия –София ;1983 година Инструктор на одитори по пътна безопасност  Програма „Партньорство за пътища”, на Холандското Правите..

повече

Арх. Яни Вълканов Организация Урбитат

Арх. Яни Вълканов Арх. Яни Вълканов е архитект и урбанист с богат опит в градското и териториално планиране. Завършил е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия и магистратура по Градско планиране и жилищна политика от Университет Линкълн, Велкобритания. Има специализации „Комплексн..

повече

Арх. Равад Чубаси Директор и член на Управителния съвет на Систематика

Арх. Равад Чубаси Преди да се присъедини към Systematica през 2008 г., Чубаси работи по мащабни проекти в Arata Isozaki (Токио), Kliment-Halsband Architects (Ню Йорк) и други. Той ръководи екип от мултидисциплинарни консултанти за разширяване на границите на науката зад динамиката на мобилността на регионални, нац..

повече

Арх. Ангел Захариев управител, "AиА Архитекти"

Арх. Ангел Захариев Арх. Ангел Захариев е съдружник и управител в архитектурно бюро А и А Архитекти. Завършва Университета по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) в София през 2003 г. През 2004 г. се дипломира с похвала в специализация към Института за градско планиране и жилищна политика (IHS) – Еразм..

повече

Иван Велков ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Иван Велков Иван Велков е роден е през1970 г. в гр. София. Висшето си образование завършва в Пекински Столичен Университет по бизнес и икономика. Член е на политическа партия Зелените и на "Политическа група 5" в Столичен общински съвет. Заместник-председател е на постоянната комисия по опазване на..

повече

Любо Георгиев ръководител екип, Визия за София

Любо Георгиев Любо Георгиев учи архитектура в IUAV (Венеция, Италия) и TU Delft (Делфт, Холандия). Има богат опит като проектант и ръководител на мулти-дисциплинарни екипи. Любо е работил като директор на фестивала ONE ARCHITECTURE WEEK (Пловдив, 2014-2016), водещ проектант в ..

повече

Арх. Мария Мишинева Старши архитект

Арх. Мария Мишинева Арх.Мария Мишинева завършва Университета по Aрхитектура, Строителство и Геодезия в София през 2013 г и oт 2015 година е част от екипа на Стивън Джордж Интернешънъл – София . Голяма част от работата ѝ е съсредоточена върху разработването на градоустройствени решения и концепции, с акцент..

повече

Нурхан Реджеб Урбанист

Нурхан Реджеб Нурхан завършва магистърската и бакалавърската си степен по урбанизъм в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Неговата страст за публичните пространства и застроената среда го отвеждат във Вашингтонския университет в Сейнт Луис (САЩ), където се дипломира като магистър по г..

повече

Златни спонсори:

Със съдействието на:

Медийни партньори:

Партньори:

Research & database платформа: